Winnaar Peter Petersen-Prijs

Tijdens de jaarlijkse Jenaplanconferentie in Nunspeet heeft de Jenapleinschool de prestigieuze Peter Petersen-prijs in de wacht gesleept.

Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een school die iets innovatiefs bedenkt en uitvoert op het gebied van Jenaplan-onderwijs. Dit jaar heeft onze Merel Beunk een zeer krachtig instrument ontwikkeld dat door alle Jenaplanscholen gebruikt kan worden om te bepalen hoe hun kwaliteit is op alle kenmerken van het Jenaplan-onderwijs. Een Jenaplan-kwaliteitsmeting.

Scholen verkrijgen met dit instrument zicht op hun eigen ontwikkeling en kunnen hun plannen nog beter vormgeven. Tevens nemen de scholen met de Jenaplan-kwaliteitsmeting de regie in eigen handen bij het bepalen en duiden van hun kwaliteit, iets dat de inspectie steeds meer van scholen verwacht.

De jury was heel enthousiast, niet alleen omdat scholen hiermee hun eigen kwaliteit kunnen meten, maar ook omdat het instrument ontwikkeld is in samenwerking met partners uit onze eigen regio, namelijk: Hans Vos directeur van de Lispeltuut uit Lelystad en de collega’s en leerlingen van de JenaXL uit Zwolle.

De eerste scholen die gehoord hebben van dit instrument hebben al geïnformeerd bij de Jenapleinschool hoe ze het kunnen inzetten om nog meer en nog beter Jenaplan-onderwijs te geven.


<< terug