Beleid eten en drinken

De Jenapleinschool is een ‘gezonde school’. Wij zien graag dat kinderen gezond eten en stimuleren de ouders dan ook gezond eten (pauzehappen en lunchpakketten) mee te geven.

Twee keer per week wordt er tijdens de ochtendpauze EU-schoolfruit genuttigd. Op deze zogenaamde Gruitendagen hoeft u geen groente of fruit mee te geven aan uw kind.

Is uw kind jarig of jarig geweest en mag hij of zij trakteren op school, denkt u dan ook bij het kiezen van de traktatie aan ons beleid. Wij zien het liefst gezonde traktaties (groente/fruit/iets hartigs).

Heeft u vragen over wat u uw kind als lunch of pauzehap mee kan geven naar school, vraag dit dan bij de stamgroepleider van uw zoon of dochter. Zij kunnen goed met u meedenken.

Meer informatie over gezonde voeding voor kinderen vindt u ook op de website van het voedingscentrum.